Magyarország Kormánya

Építési és Közlekedési Minisztérium

Beruházási portál

Projektek

Füzesabony, különszintű vasúti keresztezés tanulmánytervének elkészítése és a környezetvédelmi engedély megszerzése

A tervezési feladat célja Füzesabony belterületén, a vasútállomás északi és déli oldalán lévő közlekedési létesítmények közötti felüljáró tanulmánytervének és az előzetes vizsgálati dokumentációjának elkészítése, a környezetvédelmi engedély megszerzése, illetve a közlekedésbiztonsági hatásvizsgálat elvégzése.

A felüljárót az állomási vasúti pályahálózat felett 2x1 sávos útként tervezik meg. A tervezőknek meg kell vizsgálniuk a belterületi közúthálózathoz (Kerecsendi út, Szihalmi út, 48-as utca, Baross Gábor út és Hunyadi János út) történő csatlakozási lehetőségek kialakítását és a lehető legjobb változatot kell kidolgozniuk. A tervezés során a felüljáró nyomvonalára vonatkozóan több nyomvonalváltozatot is megvizsgálnak.

A munkarészek közé tartozik a tanulmányterv helyszínrajzi alaptérképének előállítása, a forgalmi vizsgálat elvégzése és kiértékelése, az érintettség vizsgálat és a környezetvédelmi konfliktustérkép elkészítése, a döntéselőkészítő tanulmány, a tanulmánytervi nyomvonalváltozatok elkészítése, bemutatása, elemzése. Feladat továbbá a zajmérés elvégzése, a közúti biztonsági hatásvizsgálat, az előzetes régészeti dokumentáció és az előzetes vizsgálati dokumentáció elkészítése. Feladat még engedélyezési szempontból a környezetvédelmi hatósági eljárás lefolytatása és a környezetvédelmi jóváhagyás megszerzése.

Adatok
Projekt típusa Út
Kialakítás típusa Új nyomvonal (2x1 sáv)
Új nyomvonal (2x1 sáv) 350 méter
Érintett megyék Heves megye
Érintett települések Füzesabony
A projektben részt vett tervező(k) FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., RODEN Mérnöki Iroda Kft.
Fázis Előkészítés
Az előkészítés nettó összege 34 725 000 Ft
Forrás A beruházást a magyar állam finanszírozza.
2021.09.17