Magyarország Kormánya

Építési és Közlekedési Minisztérium

Beruházási portál

Projektek

47. sz. főút algyői közúti Tisza- híd 2x2 sávra bővítése párhuzamos kerékpárút kialakításával (előkészítés)

Híd tervezési feladatok: A meglévő közúti híd átépítésének megtervezése, és egy új 2x1 sávos híd tervezése, mely a kerékpárút átvezetést is biztosítja az alábbiak szerint részletezve:

Az új híd tervezése kiviteli terv szintig 2024-ben indul és várhatóan 2025-ben befejeződik. Ennek eredményeképp az új cc 500 méteres híd és a hozzá csatlakozó 1.2 km hosszú útszakasz területelőkészítési feladatainak és a kivitelezési közbeszerzésnek a megindítása forrásbiztosítás esetén már a 2026-ban megkezdődhet.

A meglévő híd és a hozzá csatlakozó útszakasz tervezési feladatainak kiviteli terv szintig történő előkészítése, mely várhatóan 2027-ig fog tartani. A meglévő híd tekintetében a területelőkészítési feladatok és a kivitelezési közbeszerzés megindítása forrásbiztosítás esetén 2027-ben kezdődhet meg.

A kapcsolódó út tervezését érintő feladatok: A jelenlegi 2x1 sávos főúti szakasz 2x2 sávossá történő fejlesztése. A tervezési szakasz két végcsomópontja is megtervezendő a kereszt irányú közlekedés lehetőségének biztonságos megtartásával és biztonságos gyalogos-kerékpáros átvezetéssel. A 47. sz. főút jobb és bal pályájának végleges vonalvezetése és forgalmi rendje mellett a két híd ütemezett megvalósításához tartozó ideglenes átterelés, ideiglenes forgalmi rend megtervezése és engedélyezése is a Tervező feladatát képezi.

Kerékpárút tervezéssel kapcsolatos feladatok: A tervezési szakaszon végig kerékpárút tervezendő. A tervezési feladat része a Tisza északi oldalán a kerékpárút bekötése a meglévő kerékpárútba (Hódmezővásárhely irányába, továbbá a kerékpárút töltésre való felvezetése a Szeged  felöli  oldalon mindkét irányba.

Adatok
Projekt azonosító száma
Projekt típusa Út
Projekt konstrukció Tervezés
Kialakítás típusa Kerékpárút
Négynyomúsítás
Híd
Négynyomúsítás 1200 méter
Híd 500 méter
Kerékpárút 2600 méter
Érintett megyék Csongrád megye
Érintett települések Algyő
A projektben részt vett tervező(k) UNITEF'83 Zrt.
Fázis Előkészítés
Kedvezményezett neve Építési és Közlekedési Minisztérium
Támogatás összege 1 190 000 000 Ft
Támogatás intenzitása 100%
A projekt tervezett/tényleges befejezési dátuma 2027. 04. 01.
Tervező / projektben résztvevő tervezők UNITEF'83 Zrt.
Tervezési befejezési határidő 2027. 04. 01.
Forrás A beruházást a magyar állam finanszírozza.
2024.07.12