Magyarország Kormánya

Építési és Közlekedési Minisztérium

Beruházási portál

Projektek

34. sz. főút 11,5 t burkolatmegerősítés párhuzamos kerékpárúttal Tiszafüred (33. sz. főút) – Fegyvernek (4. sz. főút) közötti szakasz előkészítése

A 34. számú főút Tiszafüred és Fegyvernek közötti szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítése rekonstrukciós szemlélettel 53 km hosszban kerül megtervezésre. Kunhegyes és Kunmadaras területén az országos közutak csomópontjaiban önálló körforgalmak kialakítása, Kenderes-Bánhalma területén a meglévő kissugarú ív korrekciójának a megtervezése, valamint a főút vízszintes és magassági vonalvezetésének a felülvizsgálata és a jogi határok rendezése is a projekt részét képezi. A főút nyomvonalán 4 db híd felülvizsgálatra és rekonstrukcióra kerül.

A főúttal párhuzamosan Kunhegyes településig, majd onnan a Nagykunsági főcsatornán vezetett kerékpárút megtervezése 58 km hosszban is az elvégzendő tervezési feladathoz tartozik. A kerékpárút nyomvonalán várhatóan 5 db új műtárgy kerül megtervezésre.

Kunhegyes új elkerülő út kb. 4,5 km hosszban, mely során a 102. sz. vasútvonalat külön szintben kerül keresztezésre. A települést keleti irányból elkerülő út kezdő és végcsomópontjában körforgalmú csomópontok kerülnek megtervezésre.

A projekt során a teljeskörű engedélyezési és teljeskörű kiviteli tervek elkészítése, valamint a megvalósításhoz szükséges összes engedély megszerzése a feladat. Az építési engedélyek megszerzése során az ütemezett megvalósítás lehetőségét biztosítani szükséges, így a 11,5 tonnás burkolatmegerősítés, valamint a kerékpárút engedélyezési tervei szakaszolva kerülnek elkészítésre.

Adatok
Projekt azonosító száma -
Projekt típusa Út
Projekt konstrukció Tervezés
Kialakítás típusa Kerékpárút
Új nyomvonal (2x1 sáv)
11.5 tonnás tengelyterhelésre történő burkolat-megerősítése (2x1 sáv)
Új nyomvonal (2x1 sáv) 4524 méter
11.5 tonnás tengelyterhelésre történő burkolat-megerősítése (2x1 sáv) 53277 méter
Kerékpárút 58375 méter
Érintett megyék Jász-Nagykun-Szolnok megye
Érintett települések Abádszalók, Fegyvernek, Kenderes, Kunhegyes, Kunmadaras, Tiszafüred, Tiszaigar, Tiszaörs, Tiszaszőlős
A projektben részt vett tervező(k) RODEN Mérnöki Iroda Kft.
Fázis Előkészítés
Építési engedéllyel rendelkezik.
Kedvezményezett neve Építési és Közlekedési Minisztérium
Támogatás összege 1 295 000 000 Ft
Támogatás intenzitása 100%
A projekt tervezett/tényleges befejezési dátuma 2024. 11. 01.
Tervező / projektben résztvevő tervezők RODEN Mérnöki Iroda Kft.
Tervezési befejezési határidő 2024. 11. 01.
Forrás A beruházást a magyar állam finanszírozza.
2024.07.11