Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában 2.9 kilométer 2x1 sávos másodrendű főút épült, mely Mosonmagyaróvár közlekedési szempontból történő tehermentesítését, az iparterületeket kiszolgáló tehergépjármű-forgalom által okozott környezetterhelés nagymértékű csökkenését és új befektetők megjelenését szolgálja. A fejlesztéssel a közlekedés színvonala és biztonsága, valamint a régió versenyképessége egyaránt növekszik, illetve javulnak az infrastrukturális feltételek.
A beruházás során az 1. számú főúton 310 m hosszon, míg a 86. számú főúton 430 m hosszon épült át a teljes pályaszerkezet. Az érintett útszakasz főbb csomópontjai közül 3 db körforgalmú csomópontként valósult meg, míg a főpálya 1+640 km szelvényében kanyarodósávos csomópont épült. A fejlesztés részét képezte az 1. számú vasútvonal feletti felüljáró is, melynek megtámasztása gabion támfallal készült 135 és 183 méter hosszú szakaszokon. Mosonmagyaróvár belterületén 1300 méter hosszon a gyalogos-kerékpáros kapcsolatok is rendezésre kerültek kerékpárút és közös gyalog- kerékpárút szakaszok kiépítésével.
A fentieken túlmenően megtörtént a vasúti felsővezetékek és biztosítóberendezés átépítése, illetve a hírközlővezetékek, elektromos vezetékek, szénhidrogén, ivóvíz és szennyvíz vezetékek kiváltása, valamint közvilágítás kiépítése is.
A fejlesztés hazai forrásból az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában, valamint a STR Mély- és Magasépítő Kft. kivitelezésében nettó 4 milliárd 669 millió forintból valósult meg.

2024. május 3.