Menczer Tamás, aki Pest vármegye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője is, nagy ünnepnek nevezte a tanuszoda átadását Budakeszi és a Buda-környéki régió életében. Képviselőként feladata azt segíteni, hogy a Buda-környékiek élete a lehető legjobb, legkényelmesebb és legkomfortosabb legyen, és ebben a munkában az uszoda átadása jelentős lépés - tette hozzá.

Közölte, a tanuszoda felépítésére a kormány másfél milliárd forintot fordított.

Ígéretet kapott arra - mondta -, hogy jövő szeptemberben a tanuszoda bekerül az Úszó Nemzet Programba.

Az államtitkár kiemelte, hogy az uszodát egy roppant nehéz, válságokkal terhelt időszakban építették. Úgy fogalmazott: "ha béke lenne a szomszédunkban, akkor (...) száz- és ezermilliárd forintos az a nagyságrend, amellyel többet fordíthatnánk az ország fejlesztésére", ezért van szükség békére, és ezért képviseli ezt a magyar kormány.

Lázár János építési és közlekedési miniszter az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából köszöntötte Budakeszi lakóit, és arról beszélt, 2011-ben hirdette meg az oktatási és egészségügyi kormányzat a mindennapos testnevelést, azzal a céllal, hogy egészségesebb legyen a következő generáció.

A most Budakeszin megnyílttal együtt eddig mintegy hatvan tanuszodát és mintegy kilencven tornatermet, tornacsarnokot adtak át Magyarországon az iskolai mozgás feltételeinek megteremtéséhez - ismertette a miniszter, hozzátéve, a programot folytatják, azt akarják, hogy minden járási, komolyabb lokális központban legyen tanuszoda, tornaterem, tornacsarnok.

Lázár János elmondta azt is, hogy a Hargitay András Tanuszoda fenntartását a kormány finanszírozza, és ez mintegy 90 millió forintnyi éves megtakarítást jelent Budakeszinek.

2023. november 8. 19:59