Magyarország Kormánya

Építési és Közlekedési Minisztérium

Beruházási portál

Hírek

atadtak-a-kalocsa-paks-uj-duna-hidat

Átadták a Tomori Pál Duna Hidat Kalocsa és Paks között

Elkészült a Tolna és Bács-Kiskun vármegyéket összekötő Kalocsa-Paks új Duna–híd. A fejlesztés az eddigieknél jelentősen rövidebb közúti összeköttetést teremt a Duna által határolt két kistérség között, azaz Kalocsa és az M6 autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő a korábbi 40- 50 percről hozzávetőlegesen 15 percre csökken. Az átadó eseményen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere és Szabó Péter, Paks polgármestere.
m9-gyorsforgalmi-ut-tervezese-51-sz-es-53-sz-foutak-kozott_

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést

Az új szakasz tehermentesítve az M0-át, közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között. Az ünnepélyes szerződés aláíráson részt vett Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium Útépítésekért felelős helyettes államtitkára, Bányai Gábor, Bács-Kiskun vármegyei 5. sz. országgyűlési egyéni választókerületének országgyűlési képviselője, Zsigó Róbert, Bács-Kiskun vármegyei 6. sz. országgyűlési egyéni választókerületének országgyűlési képviselője, Szórádi Róbert, az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, Adrovitz Miklós, a TURA-Terv Mérnökiroda Kft. ügyvezetője és Vass Gábor az UTIBER Közúti Beruházó Kft. tervezési igazgatója.
dji_0229-hdr-2

Megnyílt a Tisza-kastély a látogatók előtt

Három éven át tartó felújítást követően, június 4-én megnyílt a Tiszák egykori geszti otthona, benne a család történetét és mindennapi életét hitelesen bemutató állandó kiállítás. A rekonstrukciónak köszönhetően teljesen megújult a kastélykert és park is, amelyek határán fölépült a meghitt atmoszférájú Arany János Vendégház, ami tökéletes szálláshelyet biztosít a több napra érkező látogatóknak, az elvonulásra és elcsendesedésre vágyóknak. A megújult Tisza-kastély a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. hálózatán belül is egyedülálló, komplex turisztikai fejlesztési mintaprojekt, amelyben állandó kiállítás, szálláshely, éttermi szolgáltatások és multifunkciós sportpályák is helyet kapnak.
Az ünnepélyes út átadón

Elkészült a Páty és az M1 autópálya közötti összekötő út II. szakasza

Átadták a Páty és az M1 autópálya közötti összekötő út II. szakaszát, melynek köszönhetően könnyebben elérhetővé válik Páty központja és iparterületének megközelítése is, valamint tehermentesülnek a város központjában található – jelenleg is használt – balesetveszélyes és szűk utcák. Az átadó eseményen jelen volt Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára, Menczer Tamás a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója és a térség országgyűlési képviselője és Székely László, Páty polgármestere.
image00003

110 km/h-val közlekedhetnek az autósok a 67. számú főút Látrány elkerülő 2x2 sávos szakaszán is

A 67. sz. főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres útszakaszon május 30-tól, rossz időjárási viszonyok esetén május 31-től 90 km/h helyett 110 km/h-val közlekedhetnek az autósok. Az átépített Látrány elkerülő szakasz ideiglenes sebességkorlátozásának feloldásával, immár Kaposvár és az M7-es autópálya (Balaton) között biztosított 2x2 sávon a gyors és biztonságos közlekedés.
Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára, Szeberényi Gyula, Bács-Kiskun vármegye 2. számú választókerület fideszes országgyűlési képviselője, Madari Róbert, Lakitelek polgármestere, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Bács-Kiskun vármegye 4. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője és Kutasi Ferenc, Szentkirály alpolgármestere (b-j) az M44-es gyorsforgalmi út Szentkirály és Lakitelek közötti, 4,6 kilométeres szakaszának átadásán.

Átadták az M44 gyorsforgalmi út, Lakitelek-Szentkirály közötti szakaszát

Az M44 gyorsforgalmi út megvalósításának részeként elkészült Lakitelek és Szentkirály közötti szakasz. Az átadó eseményen jelen volt Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és a térség országgyűlési képviselője, Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára, Dr. Szeberényi Gyula Tamás, a térség országgyűlési képviselője és Madari Róbert, Lakitelek polgármestere.
A Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú út átadásán.

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó „Sopron Ény-i elkerülő út”

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak. Az átadó eseményen jelen volt Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára, Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője és dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere.
Nagy István fideszes országgyűlési képviselő, agrárminiszter (j), Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára (b) és Árvay István (Fidesz-KDNP) polgármester (k) a mosonmagyaróvári déli tehermentesítő út 1-es és 86-os út közötti szakaszának átadásán.

Befejeződött a Mosonmagyaróvár, Déli tehermentesítő út 1. számú főút és a 86. számú főút közötti szakasz fejlesztése

Átadták a Mosonmagyaróvár, déli tehermentesítő út 1. számú főút és 86. számú főút közötti szakaszát, melynek köszönhetően egy gyorsabb és biztonságosabb kapcsolat jön létre mind a teher-, mind a személygépjármű-forgalom számára az 1. számú főút és az M1 autópálya között. Az átadó eseményen jelen volt Dr. Nagy István Magyarország agrárminisztere és a térség országgyűlési képviselője, Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára és Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár polgármestere.
Széleskörű társadalmi együttműködésben újul meg a KRESZ - tartalmazza az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közleménye, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

ÉKM: széleskörű társadalmi együttműködésben újul meg a KRESZ

Széleskörű társadalmi együttműködésben újul meg a KRESZ - tartalmazza az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közleménye, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.
Lázár János: márciustól változik a tarifarendszer az állami közlekedésben

Lázár János: márciustól változik a tarifarendszer az állami közlekedésben

Március elsejétől változik a tarifarendszer az állami közlekedésben, a vármegyebérleten és az országbérleten kívül minden más eddig használt bérletet megszüntetnek - jelentette be az építési és közlekedési miniszter kedden Debrecenben sajtótájékoztatón.