Magyarország Kormánya

Építési és Közlekedési Minisztérium

Beruházási portál

Hírek

default

Átadták a Balatonszéplak felső új vasúti megállóhelyi épületet

Megújult környezetben várják a Balatonszéplak felsőn és Balatonfenyvesen vasúttal közlekedőket. A Dél-Balatoni vasútállomások rekonstrukciója elnevezésű projekt keretében Balatonszéplak felsőn új vasúti megállóhelyi épület létesült, míg Balatonfenyvesen a vasútállomás épületét építették át teljeskörűen.
Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára beszédet mond a Huawei Tech4Value - ICT Day rendezvényén a Budavári Palotában, a Királyi Lovarda épületében 2024. június 18-án. MTI/Soós Lajos

Hankó Balázs: cél, hogy Magyarország Európa legjobb 10 innovátora között legyen 2030-ra

Magyarország EU-elnöksége alatt a közlekedés is kiemelt terület lesz - mondta Nagy Bálint az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közlekedési államtitkára kedden a Huawei Tech4Value - ICT Day konferenciáján.
m35_67a2639

Ideiglenes forgalmi rend változás Kecskeméten az 52. sz. főút – 5. sz. főút csomópontjában a Mária krt. Szeged felé tartó ágán

Kecskeméten a Mária körút – Petőfi Sándor utca – Árpád körút csomópontjában aszfaltozási munkálatokat végeznek június 19-én (szerda), ezért a csomópont Mária körúti ágán a balra és az egyenes-balra sávot ideiglenesen lezárják.
atadtak-a-kalocsa-paks-uj-duna-hidat

Átadták a Tomori Pál Duna Hidat Kalocsa és Paks között

Elkészült a Tolna és Bács-Kiskun vármegyéket összekötő Kalocsa-Paks új Duna–híd. A fejlesztés az eddigieknél jelentősen rövidebb közúti összeköttetést teremt a Duna által határolt két kistérség között, azaz Kalocsa és az M6 autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő a korábbi 40- 50 percről hozzávetőlegesen 15 percre csökken. Az átadó eseményen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere és Szabó Péter, Paks polgármestere.
m9-gyorsforgalmi-ut-tervezese-51-sz-es-53-sz-foutak-kozott_

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést

Az új szakasz tehermentesítve az M0-át, közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között. Az ünnepélyes szerződés aláíráson részt vett Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium Útépítésekért felelős helyettes államtitkára, Bányai Gábor, Bács-Kiskun vármegyei 5. sz. országgyűlési egyéni választókerületének országgyűlési képviselője, Zsigó Róbert, Bács-Kiskun vármegyei 6. sz. országgyűlési egyéni választókerületének országgyűlési képviselője, Szórádi Róbert, az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, Adrovitz Miklós, a TURA-Terv Mérnökiroda Kft. ügyvezetője és Vass Gábor az UTIBER Közúti Beruházó Kft. tervezési igazgatója.
dji_0229-hdr-2

Megnyílt a Tisza-kastély a látogatók előtt

Három éven át tartó felújítást követően, június 4-én megnyílt a Tiszák egykori geszti otthona, benne a család történetét és mindennapi életét hitelesen bemutató állandó kiállítás. A rekonstrukciónak köszönhetően teljesen megújult a kastélykert és park is, amelyek határán fölépült a meghitt atmoszférájú Arany János Vendégház, ami tökéletes szálláshelyet biztosít a több napra érkező látogatóknak, az elvonulásra és elcsendesedésre vágyóknak. A megújult Tisza-kastély a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. hálózatán belül is egyedülálló, komplex turisztikai fejlesztési mintaprojekt, amelyben állandó kiállítás, szálláshely, éttermi szolgáltatások és multifunkciós sportpályák is helyet kapnak.